Sahih Muslim
Kirja 1 - Usko
Kirja 2 - Puhdistautuminen
Kirja 3 - Kuukautiset
Kirja 4 - Rukous
Kirja 5 - Zakat
Kirja 6 - Paastoaminen
Kirja 8 - Avioliitto
Kirja 9 - Avioero
Kirja 11 - Perintösäännöt
Kirja 14 - Valat
Kirja 17 - Lailliset rangaistukset
Kirja 18 - Oikeudelliset päätökset
Kirja 19 - Jihad ja retket
Kirja 24 - Vaatteet ja koristukset
Kirja 26 - Tervehdykset
Kirja 28 - Runous
Kirja 31 - Pyhän Profeetan (saas) seuralaisten ansiot
Kirja 32 - Hyveet, hyvät tavat ja suhteiden solmiminen
Kirja 33 - Kohtalon kirja
Kirja 36 - Sydämen sulattavat perinteet
Kirja 37 - Katumuksen kirja
Kirja 40 - Paratiisi, sen kuvaus, sen lahjat ja vihjaukset ja sen asukkaat
Kirja 41 - Viimeisen tunnin kärsimysten ja enteiden kirja

Kirja 1 - Usko
Abu Hurairan auktroriteetilla on kerrottu, että Allahin lähettiläs (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Kysykää minulta" (uskontoon liittyvistä asioista), mutta hänen seuralaisensa olivat liikaa syvän kunnioituksen pelottelemia kysyäkseen häneltä mitään. Sillä välin sinne tuli mies, istui polvilleen ja sanoi: "Allahin lähettiläs, mitä al-Islam on?"
Johon hän (Pyhä Profeetta) vastasi: "Et saa liittää mitään Allahiin, sinun pitää suorittaa rukoukset, maksaa almuvero (Zakat) ja paastota Ramadanina."
Hän sanoi taas: "Olet kertonut totuuten." Hän sanoi: "Allahin lähettiläs, mitä on al-Iman (usko)?"
Hän (Pyhä Profeetta) sanoi: "Että myönnät uskosi Allahiin, Hänen enkeleihinsä, Hänen kirjoihinsa, Hänen tapaamiseensa, Hänen apostoleihinsa ja että uskot Ylösnousemukseen ja että uskot Qadriin (taivaalliseen lakiin) sen kaikessa kokonaisuudessa."
Hän (kyselijä) sanoi: "Olet kertonut totuuden." Sitten hän sanoi: "Allahin lähettiläs, mitä on al-Ihsan?"
Tähän Pyhä Profeetta sanoi: "Al-Ihsan tarkoittaa, että pelkäät Allahia, kuin näkisit Hänet ja vaikket näe Häntä, Hän totisesti näkee sinut."
Hän (kyselijä) sanoi: "Olet kertonut totuuden."
Hän (kyselijä) sanoi: "Milloin on (tuhon) hetki?"
Hän (Pyhä Profeetta) sanoi: "Se, jolta kysytään, ei tiedä siitä sen enempää kuin kysyjäkään. Kerron kuitenkin jotain sen merkkejä (ja ne ovat): "Kun näet orjan synnyttävän isäntänsä - tämä on yksi (Tuhon) merkeistä; kun näet paljasjalkaisten, alastomien, kuurojen ja tyhmien (tietämättömien ja typerien ihmisten) hallitsevan maata - se on yksi Tuhon merkeistä. Ja kun näet mustien kamelien paimenten hyppivän riemuissaan rakennuksissa - se on yksi Tuhon merkeistä. Tuho on yksi viidestä asiasta, joka on (kiedottu) näkymättömiin. Kukaan ei tiedä niitä, paitsi Allah."
Sitten Pyhä Profeetta lausui: "Totisesti Allah! Vain Hänellä on tieto Hetkestä, ja Hän on Se, joka lähettää alas sateen ja tietää,, mitä (kumpi) on kohduissa, eikä kukaan ihmienn tiedä mitään, mitä huominen tuo hänelle, eikä ihminen tiedä, missä maassa hän kuolee. Totisesti Allah on tietävä, tietoinen."
Hän (kertoja, Abu Huraira) sanoi: "Sitten henkilö nousi ylös (lähti tiehensä). Allahin lähettiläs (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Tuokaa hänet takaisin minulle."
Häntä etsittiin, mutta he (Profeetan seuralaiset) eivät löytäneet häntä.
Allahin lähettiläs sanoi sitten: "Hän oli Gabriel ja hän halusi opettaa teitä (uskontoon liittyvissä asioissa), kun ette kysyneet (itse)."
Muslim, Kirja 1, Hadith 6 - Luku: Mitä on iman ja mitä ovat sen piirteet

Abu Ayyub Ansarin auktoriteetilla kerrottiin, että kerran Pyhän Profeetan (sallalahu aleihi wassalam) matkan aikana, hänen luokseen ilmestyi beduiini ja tarttui naaraskamelinsa nenärenkaaseen ja sanoi sitten, "Allahin lähettiläs (tai Muhammed) kerro minulle, mikä tuo minut lähelle Paratiisia ja pitää minut poissa (Helvetin) Tulesta."
Hän (kertoja) sanoi: 'Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) pysähtyi hetkeksi ja vilkaisi seuralaisiaan ja sanoi sitten: "Hänelle annettiin hyvä tilaisuus (tai häntä on johdatettu hyvin)".
Hän (Pyhä Profeetta) puhutellen beduiinia sanoi: "Toista, mitä ikinä kehotit."
Hän (beduiini) toisti sen. Tähän Apostoli (saas) kommentoi: "Teko, joka voi tuoda sinut lähelle Paratiisia ja pitää poissa Helvetistä, on, että palvot Allahia, etkä liitä mitään Häneen ja rukoilet ja maksat Zakatin ja teet hyvää sukulaisillesi." Ja tämän sanottuaan Pyhä Profeetta pyysi beduiinia päästämään irti naaraskamelinsa nenärenkaasta.
Muslim, Kirja 1, Hadith 11 - Luku: Liittyen Imaniin, millä ihmisen pitäisi päästä Paratiisiin

Jabirin auktoriteetilla kerrottiin, että Núman b. Qaufal tuli Pyhän Profeetan (sallalahu aleihi wassalam) luo ja sanoi: "Pääsenkö Paratiisiin, jos sanon pakolliset rukoukset ja kiellän itseäni siitä, mikä on kiellettyä ja käsittelen laillisena sitä, mitä on tehty sallituksi (sharia-laissa)?" Pyhä Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) vastasi myöntävästi.
Muslim, Kirja 1, Hadith 15, Luku: ks. edellinen luku

Ibn ´Abbasin auktoriteetilla on kerrottu, että Abdul Qaisin valtuuskunta tuli Allahin lähettilään (sallalahu aleihi wassalam) luo ja sanoi: "Allahin lähettiläs, totisesti olemme Rabián heimo ja teidän ja meidän välissämme on Mudarin epäuskovst ja emme pidä vapautenamme tulla teidän luoksenne muuta kuin pyhitettynä kuukautena. Ohjaa meidät käytökseen, jolla meidän pitäisi käyttäytyä itse ja jollaiseen meidän tulisi kutsua niitä, jotka asuvat vieressämme."
Tähän Profeetta kommentoi: "Käsken tietä tekemään neljä asiaa ja kiellän teitä neljästä asiasta. Neljä tekoa, joihin teitä käsketään, ovat: usko Allahiin", ja sitten hän selitti sen heille ja sanoi, "todistaminen, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammad on Hänen sanansaattajansa-, rukousten suorittaminen, Zakatin maksaminen, että maksatte Khumsin (viidesosa saamastanne sotasaaliista joukollenne) ja kiellän teitä käyttämästä tindaa (eräänlaista kaalia/kurpitsaa), viiniruuukuja, puisia purkkeja tai nahkoja viineille."
Khalaf b. Hisham teki tämän lisäyksen tähän kertomukseen: Todistaminen, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah ja sitten hän sormelllaan osoitti Herran ykseyttä.
Muslim, Kirja 1, Hadith 22, Luku: Liittyen käskyyn uskoa Allahiin ja Hänen profeettaansa ja islamin lait ja ihmisten kutsuminen niihin

Abu Jamra raportoi: Minä olin tulkkina Ibn Abbasin ja ihmisten välillä, joiden nainen sattui tulemaan paikalle ja hän kysyi nabidhista tai viinikannusta. Hän vastasi: ´Abdul-Qaisin ihmisten valtuuskunta tuli Allahin lähettilään (sallalahu aleihi wassalam) luo. Hän (Pyhä Profeetta) kysyi valtuuskunnalta heidän henkilöllisyyttään. He vastasivat kuuluvansa Rabián heimoon. Hän toivotti tervetulleeksi valtuuskunnan, joita ei nöyryytetty, eikä häpäisty. He (valtuuskunnan jäsenet) sanoivat: "Allahin lähettiläs, me tulimme sinun luoksesi kaukaa ja siellä teidän ja meidän välissä asuivat Mudarin epäuskoiset, ja näin ollen, meidän ei ole mahdollista pääsä teidän luoksenne muuta kuin pyhitettyinä kuukaisna. Lisäksi, ohjaa meitä selkeällä käskyllä, mitä meidän pitäisi kertoa ihmisille luonamme ja millä me voimme päästä taivaaseen."
Pyhä Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Minä käsken teitä tekemään neljä asiaa ja kiellän teitä neljästä teosta", ja lisäsi, "minä ohjaan tietä myöntämään uskon yksin Allahiin", ja sitten kysyi heiltä, "tiedättekö te, mitä usko Allahiin todella sisäistää?"
He sanoivat: "Allah ja Hänen lähettiläänsä tietävät parhaiten."
Hän sanoi: "Siihen sisältyy todistaminen, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah ja Muhammad on Allahin lähettiläs, rukoilu, Zakatin maksu, paasto Ramadanina, että maksatte viidenneksen sotasaaliista (joka on langennut joukollenne). Minä keillän teitä käyttämästä pullokurpitsaa, viiniruukkua tai astiaa viinille."
Shu´ba joskus kertoi sanan "naqir" (puuastia, puisia purkkeja) ja joskus kertoi sen "muqayyar".
Pyhä Profeetta sanoi myös: "Pitäkää se mielessänne ja kertokaa niille, jotka ovat jääneet jälkeen."
Muslim, Kirja 1, Hadith 23, Luku: Usko

Qatadan auktoriteetilla on kerrottu, että yksi ´Abdul-Qaisin heimosta kertoi tämän perimätiedon hänelle. Sa´id sanoi, että Qatada oli maininnut Abu Nadran nimen Abu Sa´id Khudrin auktoriteetilla, joka kertoi tämän perimätiedon: Että ihmiset ´Abdul-Qaisin heimosta tulivat Allahin lähettilään (sallalahu aleihi wassalam) luo ja sanoivat: "Allahin lähettiläs, me kuulumme Rabián heimoon ja sielä meidän ja teidän välissä asuvaa Mudar-heimon epäuskovat ja meistä tuntuu mahdottomalta päästä teidän luoksenne muuta kuin pyhitettyinä kuukausina; ohjaa meidät tekoon, jolla meidän on kommunikoitava niille, jotka jäivät jälkeemme ja jolla voimme päästä taivaaseen."
Tähän Allahin lähettiläs (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Käsken teistä neljään asiaan ja kiellän teiltä neljä aisaa. Palvokaa Allahia älkääkä liittäkö mitään häneen, suorittakaa rukoukset, maksakaa almuvero, paastokaa Ramadan ja maksakaa viidesosa saaliista. Ja kiellän teitä neljäst asiasta: kuivat pullokurpitsat, vihreät purkit (ruukut, oluttuopit), palmupuiden onkalot ja astiat".
He (valtuuston jäsenet) sanoivat: "Tiedätkö, mikä on al-naqir?"
Hän vastasi: "Kyllä, kanto, joka koverretaan ulos ja sisään ja johon heitetään pieniä taateleita."
Sa´id sanoi: "Hän (Pyhä Profeettta) käytti sanaa 'tamar'" (taatelit).
Sitten Pyhä Profeetta (sallalahu aleihi wassalam) sanoi: "Sitten sinne ripautetaan vettä ja kun sen kiehuminen laantuu, se juodaan (ja siitä päihdytään), että yksi teistä tai yksi heistä (heimonne muista jäsenistä, jotka eivät olleet siellä läsnä) lyö serkkuaan miekalla."
Hän (kertoja) sanoi: "Meidän joukossamme oli mies, joka oli kestänyt päihtymisen aiheuttamaa vaurioita ja hän kertoi, että yritti häpeissään salata sitä Allahin lähettiläältä (sallalahu aleihi wassalam). Minä kumminkin tiedustelin Allahin lähettiläältä hylkäämistämme välineistä, että minkä tyyppisistä astioista meidän sitten tulee juoda. Hän, Allahin lähettikäs, vastasi: "Leileistä, joiden suut on solmittu (narulla)."
He sanoivat taas: "Allahin lähettiläs, meidän maassamme on runsaasti rottia, eikä leilejä voida suojella."
Pyhä Profeetta sanoi: "Juokaa leileistä, vaikka rotat olisivat nakertaneet niistä."
Sitten, puhutellen al-Asshajjita ´Abdul Qaisista, hän sanoi: "Totisesti, teillä on kaksi piirrettä, joita Allah rakastaa: syvää ymmärrystä ja harkintakykyä."
Muslim, Kirja 1, Hadith 25

Ibn 'Abbasin auktoriteetillla on kerrottu, että Mu'adh sanoi: Allahin lähettiläs lähetti minut (Jemenin kuvernöörinä) ja lähdön hetkellä ohjeisti minua näin: Löydät itsesi pian yhteisöstä Kirjan kansan ihmisten joukosta, joten kutsu heidät ensin todistamaan, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah ja että minä (Muhammad) olen Hänen profeettansa, ja sitten, jos he hyväksyvät tämän, kerro heille sitten, että Allah on käskenyt heitä viiteen rukoukseen päivän ja yön aikana, ja jos he hyväksyvät tämän, kerro heille, että Allah on tehnyt heille pakolliseksi maksaa almuveroa, joka tulee kerätä rikkailta ja antaa köyhille ja jos he hyväksyvät tämän, älä ota Zakatia heidän parhaasta omaisuudestaan. Varokaa alistetun rukousta, sillä hänen ja Allahin välillä ei ole muuria."
(Muslim, Kirja 1, Hadith 27)

Abu Hurairan auktoriteetilla on kerrottu, että Allahin lähettiläs sanoi: "Minut on määrätty taistelemaan ihmisiä vastaan, kunnes he tunnustavat, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja se, oka ilmoittaa näin, saa minun puolestani kaiken suojeluksen omaisuudelleen ja hengelleen, paitsi että hänen oikeusasiansa jäävät Allahille."
(Muslim, Kirja 1, Hadith 30, Luku: Määräys taistella ihmisiä vastaan niin kauan kun he eivät myönnä, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah ja että Muhammad on Hänen lähettiläänsä)

'Uthmanin auktoriteetilla on kerrottu, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Se, joka kuolee täysin tietäen, ettei ole muuta jumalaa kuin Allah, pääsee Paratiisiin."
(Muslim, kirja 1, hadith 39)

Humranin auktoriteetilla on kerrottu, että hän kuuli 'Uthmanin sanovan näin: "Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan nämä sanat (kuten yllä)."
(Muslim, kirja 1, hadith 40)

Abu Huraira kertoi: Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Uskolla on 70 haaraa ja vaatimattomuus on yksi niistä."
(Muslim, kirja 1, hadith 55)

Anasin auktoriteetilla kerrottiin, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Kukaan teistä ei todella usko ennen kuin pitää veljellään tai naapurillaan siitä, mitä rakastaisi itsellään."
(Muslim, kirja 1, hadith 73)

Abu Hurairan auktoriteetilla kerrottiin, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Se ei pääse Paratiisiin, jonka naapuri ei ole turvassa hänen väärältä käytökseltään."
(Muslim, kirja 1, hadith 74)

Abu Huraira kertoi: Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "On kolme tekopyhän ominaisuutta: kun hän puhuu, hän valehtelee, kun hän lupaa, hän käyttäytyy petollisesti, kun häneen luotetaan, hän pettää."
(Muslim, kirja 1, hadith 113)

Abu Hurairan auktoriteetilla kerrottiin, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Älkää inhotko isiänne: se, joka inhoaa isäänsä, on syyllistynyt uskottomuuteen."
(Muslim, kirja 1, hadith 116)

Abdullahin auktoriteetilla kerrottiin, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Se, jolla on sinapin siemenen verran ylpeyttä sydämessään, ei pääse Paratiisiin."
(Muslim, kirja 1, hadith 166)

Jabir b. Abdullah kertoi: Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan:
"Hän, joka tapasi Allahin liittämättä mitään Häneen, pääsi Paratiisiin ja hän, joka tapasi Allahin liittäen Hänet johonkin, meni Helvettiin."
(Muslim, kirja 1, hadith 169)

Abu Huraira kertoo: "Kun tämä jae paljastettiin hänelle: "Varoita lähimpiä heimolaisiasi", Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Oi, Quraishin kansa, ostakaa itsenne Allahilta, minä en voi auttaa teitä yhtään Allahia vastaan; oi, Abd al-Muttalibin pojat, en voi auttaa teitä yhtään; oi, Abbas b. 'Abd al- Muttalib, en voi auttaa sinua yhtään Allahia vastaan; Oi, Safiya (Muhammadin täti), en voi auttaa sinua yhtään Allahia vastaan; oi, Fatima, Muhammadin tytär, pyydä minulta mitä ikinä haluat, mutta en voi auttaa sinua yhtään Allahia vastaan.
(Muslim, kirja 1, hadith 402)

Kirja 2 - Puhdistautuminen
Abu Malik at-Ash'ari raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Puhtaus on puoli uskoa ja al-Hamdu Liliah (ylistys Jumalalle) täyttää vaakakupin, ja Subhan Allah (kunnia Jumalalle) ja al-Hamdu Liliah (ylistys Jumalalle) täyttävät sen, mitä on taivaiden ja maan välissä ja rukous on valo, ja hyväntekeväisyys on todiste (uskosta) ja kestävyys on kirkkautta ja Pyhä Koraani on todiste teidän puolestanne tai teitä vastaan. Kaikki ihmiset menevät ulos aikaisin aamulla ja myyvät itsensä, siten asettaen itsensä vapaiksi tai tuhoten itsensä."
(Muslim, Kirja 2, Hadith 432)

Kirja 3 - Kuukautiset
'Aisha raportoi: "Kun jollakulla meistä (Pyhän Profeetan vaimoista) oli kuukautiset, Allahin lähettiläs (rauha hänelle) pyysi häntä laittamaan vyötärökääreen (waist-wrapper) kehonsa ympärille ja sitten Allahin lähettiläs (rauha hänelle) halasi tätä.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 577)

'Aisha raportoi: "Kun jollakulla meistä oli kuukautiset, Allahin lähettiläs (rauha hänelle) pyysi häntä laittamaan vyötärökääreen siksi aikaa, kun kuukautisverta tuli runsaasti, ja sitten halasi tätä"; ja 'Aisha huomautti: "Ja kuka teistä voi hillitä halujaan niin hyvin kuin Allahin lähettiläs (rauha hänelle) hillitsi".
(Muslim, Kirja 3, Hadith 578)

Maimuna (Pyhän Profeetan vaimo) raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) kosketti ja halaili vaimojaan vyötärökääreen yli, kun näillä oli kuukautiset.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 579)

Kuraibthe, Ibn Abbasin vapauttama orja, raportoi: "Minä kuulin Maimunalta, Allahin apostolin (rauha hänelle) vaimolta: 'Allahin lähettiläs (rauha hänelle) tapasi makailla minun kanssani, kun minulla oli kuukautiset, ja minun ja hänen välissä oli vaate.'"
(Muslim, Kirja 3, Hadith 580)

Umm Salama raportoi: Kun olin makailemassa Allahin lähettilään (rauha hänelle) kanssa peitolla, minulle tuli kuukautiset, joten livahdin pois ja otin vaattetta päälle. Tähän Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Oletko menstruoinut?"
Sanoin: "Kyllä". Hän kutsui minua ja kävin maate.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 581)

On raportoitu, että 'Aisha huomautti: "Kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) teki I'tikafia (ollen moskeijalla), hän kallisti päänsä minua kohti ja kampasin hänen hiuksiaan, eikä hän tullut taloon muuta kuin tarpeilleen.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 582)

Al-Aswad kertoi, että 'Aisha totesi: "Tapasin pestä Allahin lähettilään (rauha hänelle) päätä, kun minulla oli kuukautiset."
(Muslim, Kirja 3, Hadith 586)

'Aisha raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi minulle: "Anna minulle matto moskeijasta."
Sanoin: "Minulla on kuukautiset."
Tähän hän sanoi: "Sinulla ei ole kuukautiset kädessä."
(Muslim, Kirja 3, Hadith 587)

'Aisha raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) käski minua hakemaan hänelle maton moskeijasta. Sanoin: "Minulla on kuukautiset". Hän (Pyhä Profeetta) sanoi: "Hae se minulle, koska kuukautiset eivät vuoda kädestäsi."
(Muslim, Kirja 3, Hadith 588)

'Aisha raportoi: Join, kun minulla oli kuukautiset ja annoin astian Apostolille (rauha hänelle) ja hän laittoi suunsa siihen kohtaan, jossa minun oli ollut, ja söin lihaa luusta, kun minulla oli kuukautiset, sitten annoin luun Apostolille (rauha hänelle) ja hän laittoi suunsa samalle kohdalle, jossa minun oli ollut. Zuhair ei huomauttanut Pyhän Profeetan juomisesta. (Ei puhuta alkoholin juomisesta.)
(Muslim, Kirja 3, Hadith 590)

'Aisha raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) nojaili syliini, kun minulla oli kuukautiset, ja resitoi Koraania.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 591)

'Ali kertoi: Minua ujostutti kysyä eturauhasnesteestä Apostolilta (rauha hänelle), koska Fatimah oli paikalla. Siksi pyysin al-Miqdad kysymään puolestani ja hän kysyi. Pyhä Profeetta vastasi: "Peseytyminen on pakollista siinä tilanteessa."
(Muslim, Kirja 3, Hadith 594)

Ibn 'Abbas kertoi: Apostolilta (rauha hänelle) heräsi yöllä; hän meni virtsaamaan ja pesi sitten kasvonsa ja kätensä ja meni takaisin nukkumaan.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 596)

'Aisha raportoi: Aina kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) aikoi nukkua seksin jälkeen, hän teki rukouspesun ennen nukkumaan menoa.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 597)

'Aisha raportoi: Aina kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) oli harrastanut seksiä ja aikoi syödä tai nukkua, hän teki rukouspesun.
(Muslim, Kirja 3, Hadith 598)

Ibn 'Umar raportoi: "Onko meidän sallittua nukkua rituaalisessa epäpuhtauden tilassa (ts. seksin jälkeen)?"
Pyhä Profeetta sanoi: "Kyllä, peseytymisen jälkeen."
(Muslim, Kirja 3, Hadith 600)

Kirja 4 - Rukous
Abu Dharr raportoi:
Sanoin: "Oi, Allahin lähettiläs, mikä oli ensimmäinen moskeija, joka pystytettiin maan pinnalle?" Hän sanoi: "Al-Masjid al-Haram (pyhä)." Kysyin taas: "Mikä sitten?" Hän sanoi: "Sitten Masjid Aqsa." Sanoin (taas): "Kuinka pitkä aikaväli oli niiden rakentamisen välissä?" Hän (Pyhä Profeetta) sanoi: "Se oli 40 vuotta. Ja aina kun rukousaika tulee, rukoile siellä, sillä se on moskeija; ja Abu Kamilin välittämässä hadithissa sanat ovat: "Aina kun rukousaika tulee, rukoile, sillä se on moskeija sinulle."
(Muslim, kirja 4, Hadith 1056)

Ibn Umar kertoi: Kun muslimit tulivat Medinaan, he kokoontuivat ja yrittivät saada selville rukousaikaa, mutta kukaan ei kutsunut heitä rukoukseen. Yhtenä päivänä he keskustelivat aiheesta ja joku heistä sanoi: "Käytä jotain sellaista kuin kristittyjen kello" ja joku heistä sanoi "käytä torvea kuten juutalaiset". Umar sanoi: "Miksi emme nimittäisi jotakuta, joka kutsuisi (ihmisiä) rukoukseen?"
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Oi Bilal, nouse ylös ja kutsu (ihmisiä) rukoukseen."
(Muslim, kirja 4, hadith ??)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Nainen, aasi ja koira keskeyttävät rukouksen, mutta jotain sellaista kuin satulan takaosa suojelee sitä (rukouksen keskeytymistä) vastaan".
(Muslim, kirja 4, hadith 1034)

Abu Huraira kertoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Tuhotkoon Allah juutalaiset, sillä he ovat ottaneet apostoliensa haudat palvontapaikoikseen."
(Muslim, kirja 4, hadith 1080)

Abu Huraira kertoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Sen, joka syö valkosipulia, ei tulisi lähestyä moskeijaa, eikä vahingoittaa meitä valkosipulin hajulla."
(Muslim, kirja 4, hadith 1144)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Allahille rakkaimmat paikat maassa ovat sen moskeijat ja eniten Hän vihaa sen kauppatoreja."
(Muslim, kirja 4, hadith 1416)

'Aisha raportoi: Kautta Allahin, muistan Allahin lähettilään (rauha hänelle) seisoneen asuntoni ovella pitäen takkiaan niin, että sain nähdä abyssinialaisten urheilua, kun he pelasivat tikareillaan Allahin lähettilään (rauha hänelle) moskeijassa. Hän (Pyhä Profeetta) seisoi siellä takiani, kunnes olin nähnyt kylliksi ja menin takaisin; ja niin te voitte hyvin kuvitella, kuinka pitkään herkässä iässä oleva tyttö, joka on kiintynyt urheiluun, olisi voinut katsella sitä.
(Muslim, kirja 4, hadith 1941)

Ibn 'Abbas raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Itätuuli on auttanut minua ja 'Adin [kansan] tuhosi länsituuli."
(Muslim, kirja 4, hadith 1964)

Pizza-online.fi:stä tilaat pizzat, kebabit ja muut herkut kätevästi netistä!

Kirja 5 - Zakat
Abu Sa'id al-Khudri raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Ei sadaqa (zakat) ole maksettavissa vähemmällä kuin viidellä wasqilla (taateleita tai jyviä) tai vähemmällä kuin viidellä kamelin päällä tai vähemmällä kuin viidellä uqiyalla hopeaa.
(Muslim, Kirja 5, Hadith 2134)

Kirja 6 - Paastoaminen
Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Kun Ramadan-kuukausi tulee, armon portit on avattu ja Helvetin portit lukittu ja demonit kahlittu."
(Muslim, Kirja 5, Hadith 2361)

Kirja 8 - Avioliitto
'Alqama raportoi: Kun kuljin 'Abdullah b. Ma'sudin kanssa (olkoon Allah häneen tyytyväinen) Minassa, 'Uthman b. 'Affan (olkoon Allah häneen tyytyväinen) sattui tapaamaan hänet ja sanoi: "Tule tänne, Abu 'Abd al-Rahman" ja otti hänet eroon (minusta) ja kun 'Abdullah (b. Ma'sud) näki, ettei sellaiselle yksityisyydelle ollut tarvetta, hän sanoi minulle: "Alqama, tule tänne", joten niin minä menin sinne. Sitten 'Uthman sanoi hänelle: " Abu Abd al-Rahman, eiköhän meidän pidä löytää sinulle neitsyttyttö, jotta menneisyytesi voi palata mieleesi?" 'Abdullah sanoi: "Jos niin sanot", ja loppu tästä hadithista on sama kuin edellisessä hadithissa (3231).
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3232)

Sa'd b. Abi Waqqas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) torjui Uthman b. Muz'un idean elämisestä selibaatissa. Tämä sanoi: "Ja jos hän (Pyhä Profeetta) olisi antanut minulle luvan, olisimme kastroineet itsemme".
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3237)

Jabir raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) näki naisen (jota kohtaan tunsi vetoa), joten hän tuli vaimonsa Zainabin luo, joka oli parkitsemassa nahkaa ja he harrastivat seksiä. Sitten Profeetta meni seuralaistensa luo ja sanoi heille: "Nainen lähestyy ja vetäytyy pois demonin muodossa, joten jos joku teistä näkee naisen, hänen tulee mennä vaimonsa luokse, sillä se karkottaa sen, mitä hän tuntee sydämessään (halun olla sukupuolisuhteessa muun kuin puolisonsa kanssa).
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3240)

Jabir b. 'Abdullah raportoi Allahin apostolin (rauha hänelle) nähneen naisen; ja loppu tästä hadithista on sama kuin edellisessä, mutta kun hän meni vaimonsa Zainabin luo, joka oli parkitsemassa nahkaa, hän ei sanonut, että "hän vetäytyy saatanan hahmossa".
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3241)

Jabir kuuli Allahin apostolin (rauha hänelle) sanovan: "Kun nainen hurmaa sinut ja vangitsee sydämesi, mene vaimosi luo harrastamaan seksiä vaimon kanssa, sillä se karkottaa sen, mitä tunnet sydämessäsi."
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3242)

Ibn 'Umar (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Islamissa ei ole Shigharia."
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3298)

Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) kieltäneen Shigharin. Ibn Numair lisäsi: Shighar tarkoittaa, että joku sanoo toiselle: "Anna tyttäresi minulle vaimoksi ja annan tyttäreni sinulle; tai suo minulle siskosi vaimoksi ja annan siskoni sinulle vaimoksi.
(Muslim, Kirja 8, Hadith 3299)

Abu Huraira (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa. He kysyivät Allahin profeetalta (rauha hänelle): "Kuinka tiedämme neitsyen suostuneen avioliittoon?" Pyhä Profeetta sanoi: "Siitä, että hän pysyttelee hiljaa."
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3303)

Kirja 9 - Avioero
Ibn 'Umar (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi eroneensa vaimostaan, kun tällä oli kuukautiset. 'Umar (olkoon Allah häneen tyytyväinen) huomautti siitä Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) ja tämä sanoi: "Käske häntä ottamaan nainen takaisin ja sitten eroamaan, kun nainen on rituaalisesti puhdas tai raskaana.
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3479)

Ibn 'Umar (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi eroneensa vaimostaan, kun tällä oli kuukautiset. 'Umar (olkoon Allah häneen tyytyväinen) kysyi siitä Allahin lähettiläältä (rauha hänelle) ja tämä sanoi: "Käske häntä ottamaan nainen takaisin siihen saakka kunnes nainen on rituaalisesti puhdas ja sitten, kun hänelle tulee seuraavan kerran kuukautiset ja hän tulee taas rituaalisesti puhtaaksi. Sitten joko eroa hänestä tai pysy hänen kanssaan.
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3480)

'Aisha (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi: Kun Allahin lähettilään (rauha hänelle) määrättiin antaa vaihtoehto vaimoilleen, hän aloitti sen minusta sanoen: "Aion mainita sinulle asian, jonka päättämisessä sinun ei tulisi kiirehtiä, ennen kuin olet kysynyt neuvoa vanhemmiltasi."
Hän sanoi, että Profeetta "tiesi jo, etteivät vanhempani koskaan antaisi minun erota hänestä".
'Aisha sanoi: "Sitten hän sanoi: 'Allah, ylistetty ja mahtava sanoi: Profeetta, sano vaimoillesi: Jos himoitset tätä maailmaa ja sen koristuksia, sitten tule, annan sinulle muonaa ja annan sinun erota hyvin; ja jos himoitset Allahia ja Hänen lähettilästään ja asuinpaikkaa Tuonpuoleisesta, sitten Allah on valmistanut hyväntekijöille upean palkinnon."
'Aishan kerrotaan sanoneen: "Mistä minun pitäisi neuvotella vanhempieni kanssa, sillä haluan Allahia ja Hänen lähettilästään ja asuinpaikkaa Tuonpuoleisesta?"
'Aisha sanoi: "Sitten kaikki Allahin lähettilään (rauha hänelle) vaimot tekivät, kuten minä olin tehnyt".
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3498)

'Aisha raportoi: "Allahin lähettiläs (rauha hänelle) antoi meille mahdollisuuden ottaa avioero, mutta emme ottaneet."
(Muslim, Kirja 9, Hadith 3500)

Kirja 11 - Perintösäännöt
Usama b. Zaid raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Muslimilla ei ole oikeutta periä ei-muslimilta ja ei-muslimilla ei ole oikeutta periä muslimilta."
(Muslim, Kirja 11, Hadith 3928)

Ibn Abbas (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Anna osuudet niillä, joilla on niihin oikeus, ja se, mikä jää yli, menee lähimmälle miesperijälle."
kalliomaalaus huomauttaa: Miesperijälle siksi, koska miehen täytyy elättää perhe, naisen ei tarvitse elättää ketään.
(Muslim, Kirja 11, Hadith 3929)

Jabir b. 'Abdullah (olkoon Allah häneen tyytyväinen) raportoi: Tunsin itseni sairaaksi ja Allahin lähettiläs (rauha hänelle) tuli luokseni jalkasin ja Abu Bakr tuli kyselemään vointiani. Olin heikko. Hän (Pyhä Profeetta) puhdistautui ja roiski minun päälleni sitä vettä. Oloni helpottui vähän ja sanoin: "Allahin lähettiläs, mitä minun pitäisi päättää omaisuudestani?" Hän ei vastannut minulle mitään, kunnes tämä jae koskien perintölakia, paljastettiin: "He kysyvät sinulta päätöksestä; sano: Allah antaa teille päätöksen koskien henkilöä, jolla ei ole vanhempia, eikä lapsia."
(Muslim, Kirja 11, Hadith 3932)

Kirja 14 - Valat
Ibn Abbas raportoi, että Sa'd b. Ubida kysyi Allahin lähettilään (rauha hänelle) päätöstä valasta, jonka hänen äitinsä oli tehnyt ja kuollut, ennen kuin oli toteuttanut sitä. Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Täytä se hänen puolestaan."
(Muslim, Kirja 14, Hadith 4017)

Kirja 17 - Lailliset rangaistukset
'Aisha raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) katkaisi varkaan käden neljäsosa dinarista ja siitä ylöspäin.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4175)

Tämä hadith on välitetty Zuhrin auktoriteetilla.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4176)

'Aisha raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Varkaan kättä ei tule katkaista vähemmästä kuin neljäsosa dinarista ja siitä ylöspäin."
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4177)

'Aisha raportoi: "Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: 'Varkaan kättä ei tulisi katkaista kuin neljäsosa dinarista ja siitä ylöspäin.'"
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4178) 'Aisha raportoi kuulleensa Allahin apostolin (rauha hänelle) sanoneen: "Varkaan kättä ei pidä katkaista vähemmästä kuin neljäsosa dinarista ja siitä ylöspäin."
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4179)

Tämän kaltainen hadith on kerrottu Yazid b. 'Abdullah b. al-Hadin auktoriteetilla samalla kertojaketjulla.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4180)

'Aisha raportoi, että Allahin lähettilään (rauha hänelle) elinaikana varkaan kättä ei katkaistu vähemmästä kuin kilven, rautatakin tai haarniskan hinnasta ja ne ovat arvokkaita.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4181)

Tämä hadith kerrottiin Hishamin auktoriteetilla toisella kertojaketjulla ja 'Abd al-Rahimin ja Abu Usaman kertomassa hadithissa sanotaan: "Se (kilpi) oli arvokas siihen aikaan."
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4182)

Ibn 'Umar raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) katkaisi varkaan käden tämän varastettua kolmen dirhamin arvoisen kilven.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4183)

Tämä hadith kerrottiin Ibn 'Umarin auktoriteetilla osittain erilaisella kertojaketjulla, pientä vaihtelua sanoissa.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4184)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Allahin kirous olkoon varkaan yllä, joka varastaa munan ja hänen kätensä katkaistaan ja varastaa köyden ja hänen kätensä katkaistaan."
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4185)

Jabir raportoi, että nainen Makhzumin heimosta varasti. Hänet tuotiin Allahin apostolin (rauha hänelle) luo ja hän haki turvaa (esirukous) Umm Salamasta, Allahin apostolin (rauha hänelle) vaimosta. Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi siihen: "Kautta Allahin, vaikka hän olisi Fatima, katkaisisin hänen kätensä." Ja niin hänen kätensä katkaistiin.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4190)

Ubada b. as-Samit raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Saakaa opetus minulta, saakaa opetus minulta. Allah on määrännyt tien heille (naisille). Kun naimaton mies tekee aviorikoksen (haureutta) naimattoman naisen kanssa, heidän tulee saada 100 ruoskaniskua ja vuoden karkotus. Ja kun naimisissa oleva mies tekee aviorikoksen naimisissa olevan naisen kanssa, heidän tulee saada 100 ruoskaniskua ja heidät tulee kivittää kuoliaaksi." (Muslim, Kirja 17, Hadith 4191)

Abu Huraira raportoi, että yksi muslimeista tuli Allahin lähettilään (rauha hänelle) luo tämän ollessa moskeijassa. Hän kutsui tätä sanoen: "Allahin lähettiläs, olen tehnyt aviorikoksen." Pyhä Profeetta kääntyi miehestä pois ja tämä kiersi taas hänen eteensä ja sanoi "Allahin lähettiläs, olen tehnyt aviorikoksen." Pyhä Profeetta kääntyi miehestä pois, kunnes tämä oli tehnyt niin neljä kertaa ja kun hän oli neljästi todistanut itseään vastaan, Allahin lähettiläs (rauha hänelle) kutsui häntä ja kysyi: "Oletko hullu?" Mies vastasi: "En." Hän kysyi: "Oletko naimisissa?" Mies sanoi: "Kyllä."
Siihen Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Ottakaa hänet ja kivittäkää hänet."
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4196) Jabir b. 'Abdullah raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) kivitti kuoliaaksi Banu Aslamin heimolaisia, juutalaisen ja hänen vaimonsa.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4216)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläältä (rauha hänelle) kysyttiin orjanaisesta, joka teki aviorikoksen, eikä hän ollut naimisissa.
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Jos hän tekee aviorikoksen, ruoskikaa hänet ja jos hän tekee aviorikoksen taas, ruoskikaa hänet ja sitten myykää vaikka köydestä."
Ibn Shihab sanoi: "En tiedä, sanoiko hän (orjanaisesta) kolmannella vai neljännellä." Ibn Shihab sanoi, että tekstissä käytettävä sana "dafir" tarkoittaa köyttä.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4221)

Anas b. Malik raportoi, että viiniä tuonut henkilö tuotiin Allahin apostolille (rauha hänelle). Hän antoi tälle 40 ruoskaniskua kahdella piiskalla. Abu Bakr teki niin myös, mutta kun 'Umar otti vastuun kalifaatista, hän neuvotteli ihmisten kanssa ja Abd al-Rahman sanoi: "Lievin rangaistus juomisestq on 80 ruoskaniskua" ja 'Umar määräsi tämän rangaistuksen.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4226)

Tämä hadith on kerrottu Anasin auktoriteetilla erilaisella kertojaketjulla.
(Muslim, Kirja 17, Hadith 4227)

Kirja 18 - Oikeudelliset päätökset
Warrad raportoi, että al-Mughira kirjoitti Mu'awiyalle: Rauha sinulle, ja sitten, sanoakseni, kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan: "Totisesti Allah on tehnyt laittomaksi kolme asiaa ja kieltänyt kolme asiaa. Hän on julistanut täysin haramiksi tottelemattomuuden isälle, tytärten elävältä hautaamisen ja jonkin pitämisen itsellä, kun sinulla on voimia palauttaa se ja kieltänyt kolme asiaa: turha puhe, yhtämittainen kysely ja omaisuuden tuhlaaminen.
(Muslim, Kirja 18, Hadith 4260)

Kirja 19 - Jihad ja retket
Tämän on kertonut myös Sa'd b. Abu Burda isältään, joka kertoi isoisältään, että Allahin Profeetta (rauha hänelle) lähetti hänet Mu'adhiin tehtävään Jemeniin ja sanoi neuvoessaan heitä: Osoittakaa armeliaisuutta ihmisille; älkää olko kovia heille; antakaa heille hyviä uutisia (Taivaallisista suosionosoituksista tässä maailmassa ja Tuonpuoleisessa) ja älkää luoko vastahakoisuutta. Tehkää yhteistyötä, älkääkä jakautuko.
(Muslim, Kirja 19, Hadith 4298)

Kirja 24 - Vaatteet ja koristukset
Umm Salama, Allahin lähettilään (rauha hänelle) vaimo sanoi: "Se, joka juo hopea-astiasta, todellakin juo vatsaansa Helvetin tulta".
(Muslim, Kirja 24, Hadith 5126)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) kieltäneen käyttämästä kultaista sinettisormusta.
(Muslim, Kirja 24, Hadith 5208)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen näin: "On kahdenlaisia Helvetin asukkeja, joita en näe: ihmiset, joilla on ruoskat kuin härän hännät ja he pahoinpitelevät ihmisiä, ja naiset, jotka ovat pukeutuneita, mutta näyttävät olevan alasti, jotka kallistuvat (pahaan) ja saavat miehensä kallistumaan pahaan. Heidän päänsä ovat kuin toiselle puolelle kallistuneet kamelin kyttyrät. He eivät pääse Paratiisiin, eivätkä haista sen tuoksua, vaikka sen tuoksun voi haistaa niin-ja-niin kaukaa.
(Muslim, kirja 24, hadith 5310)

Kirja 26 - Tervehdykset
Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Ratsastajan tulisi ensin tervehtiä jalankulkijaa ja jalankulkijan istuvaa ja pienen ryhmän pitäisi tervehtiä suurta ryhmää (sanomalla as-Salam-u-'Alaikum).
(Muslim, kirja 26, Hadith 5374)

Ibn 'Umar raportoi: Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) käskevät tappamaan koirat ja raidalliset ja lyhyt häntäiset käärmeet, sillä molemmat ovat haitallisia näkökyvylle ja aiheuttavat keskenmenoja. Zuhri sanoi: Ajattelimme niiden turmiollisen myrkyn aiheuttavan näitä vaikutuksia. Allah kuitenkin tietää parhaitan. 'Abdullah b. 'Umar sanoi: En säästä yhtään käärmettä. Tapan jokaisen, minkä mäen. Yhtenä päivänä kun ajoin takaa käärmettä talon käärmeiden joukossa, Zaid b. Khattab tai Abu Lubaba sattui ohittamaan minut ja löysi minut jahtaamasta sitä. Hän sanoi: 'Abdullah, odota. Minä sanoin: Allahin lähettiläs (rauha hänelle) käski mietä tappamaan ne, mihin hän sanoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) kieltäneen tappamasta talojen käärmeitä. Tämä hadith kerrottiin Zuhrin auktoriteetilla samalla ketjulla, mutta pienellä vaihtelulla sanoissa.
(Muslim, kirja 26, Hadith 5545)

Nafi' raportoi, että Abu Lubaba puhui Ibn 'Umarille talonsa avoimesta ovesta, joka toisi heidät lähemmäs moskeijaa ja he löysivät tuoretta käärmeen nahkaa (jota oli jäänyt käärmeen luodessa itselleen uuden nahkan), johon 'Abdullah sanoi: "Löydä se ja tapa se".
Abu Luhaba sanoi: "Älä tapa niitä, sillä Allahin lähettiläs (rauha hänelle) kielsi tappamasta taloista löytyviä käärmeitä".
(Muslim, kirja 26, Hadith 5546) Nafi' kertoi, että Ibn 'Urnar tapasi surmata kaikenlaisia käärmeitä, kunnes Abu Lubaba b. 'Abd al-Mundhir Badri raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) kieltäneen tappamasta talojen käärmeitä, ja niin hän pidättäytyi siitä.
(Muslim kirja 26, hadith 5547)

Nafi' raportoi, että hän kuuli Abu Lubaban kertovan Ibn 'Umarille, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) oli kieltänyt tappamasta kotikäärmeitä.
(Muslim, kirja 26, hadith 5548)

'Abdullah raportoi, että Abu Lubaba kertoi hänelle Allahin lähettilään (rauha hänelle) kieltäneen talosta löytyneiden käärmeiden tappamisen. (Muslim, kirja 26, hadith 5549)

Abu Huraira kertoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Naista rangaistiin kissan takia. Hän ei ruokkinut sitä, eikä päästänyt sitä vapaaksi, jotta se voisi päästä syömään maan ötököitä."
(Sahih Muslim, kirja 26, 5573)

Kirja 28 - Runous
'Amr b. Sharid raportoi isänsä sanoneen: Kerran kun ratsastin Allahin lähettilään (rauha hänelle) takana, hän sanoi (minulle): "Muistatko yhtään Umayya b. Abu Saltin runoutta?" Sanoin: "Kyllä." Hän sanoi: "Anna mennä sitten." Resitoin rivin verran ja hän sanoi: "Jatka." Resitoin sitten taas rivin ja hän sanoi: "Jatka vain." Resitoin tuhat riviä (hänen runouttaan). Tämä hadith on raportoitu Sharidin auktoriteetilla toisella auktoriteetilla, mutta melkein samoilla sanoilla.
Muslim, Kirja 28, Hadith 5602

Kirja 31 - Pyhän Profeetan (saas) seuralaisten ansiot
'Aisha raportoi, että Allahin apostoli (rauha hänelle) ei ottanut muita vaimoja niin kauan kuin Khadija eli.
(Muslim, kirja 31, hadith 5975)

'Aisha raportoi: "En koskaan kadehtinut ketään Allahin apostolin (rauha hänelle) vaimoa niin kuin Khadijaa (vaikken koskaan ollut nähnyt häntä), sillä Allahin apostoli ylisti häntä hyvin usein.
(Muslim, kirja 31, hadith 5974)

Kirja 32 - Hyveet, hyvät tavat ja suhteiden solmiminen
Abu Huraira raportoi, että henkilö tuli Allahin lähettilään (rauha hänelle) luo ja sanoi: "Kuka ihmisten keskuudessa ansaitsee eniten käteni hyvän kohtelun?" Hän vastasi: "Äitisi." Tämä kysyi: "Entä sitten (kuka seuraavaksi)?" Hän sanoi: "Edelleen sinun äitisi". Tämä kysyi: "Entä sitten?" Profeetta vastasi: "Edelleen, sinun äitisi." Mies sanoi taas: "Kuka sitten?" Siihen Profeetta sanoi: "Sinun isäsi".
Qutalban mukaan mies ei sanonut "ihmisten keskuudessa".
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6180)

Abu Huraira raportoi, että henkilö sanoi: "Allahin lähettiläs, kuka ihmisten keskuudessa ansaitsee eniten hyvää kohtelua minulta?" Hän sanoi: "Sinun äitisi, taas sinun äitisi, taas sinun äitisi, sitten sinun isäsi, sitten sukulaisesi järjestyksessä (miten lähellä ovat)".
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6181)

Abdullah b. 'Anir raportoi, että henkilö tuli Allahin Apostolin (rauha hänelle) luo ja pyysi lupaa osallistua Jihadiin, johon Pyhä Profeetta sanoi: "Ovatko vanhempasi elossa?" Hän sanoi: "Kyllä." Tähän Profeetta sanoi: "Sinun pitäisi tehdä parhaasi tukeaksesi heitä."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6184)

Abu Huraira kertoi, että Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi: "Alentukoon hän pölyyn, alentukoon hän pölyyn." Kysyttiin: "Allahin lähettiläs, ketä sinä tarkoitat?" Hän vastasi: "Häntä, joka ei näe kumpaakaan vanhempaansa, kun he ovat vanhoja, tai näkee molemmat heidät, mutta hän ei pääse Paratiisiin."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6189)

'Abdullah b. Umar raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: "Hienoin hyvyyden teko on, että pitäisi kohdella ystävällisesti isänsä rakkaita läheisiä."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6193)

Nawwas b. Sim'an al-Ansiri raportoi: "Kysyin Allahin lähettiläältä (rauha hänelle) hyveistä ja paheista. Hän sanoi: "Hyve on ystävällinen luonne ja pahe on jotain, mikä ärsyttää sydäntäsi ja jota et sallisi ihmisten tietävän."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6195)

Aswad raportoi, että jotkut nuoret quraishilaismiehet vierailivat 'Aishan luona, kun hän oli Minassa ja he nauroivat.
Hän kysyi: "Mikä teitä naurattaa?"
He sanoivat: "Se-ja-se henkilö kompastui teltan naruun ja hän oli vähällä katkaista kaulansa tai menettää silmänsä."
Hän sanoi: "Älkää naurako, sillä kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan: 'Jos muslimi juoksee okaan tai joutuu tätä vakavampiin vaikeuksiin, hänelle taataan (korkeampi) asema ja hänen syntinsä hävitetään.'"
(Muslim, kirja 32, hadith 6237)

Miqdam b. Shuraih b. Hani kertoi:
'Aisha nousi villin kamelin selkään ja alkoi kulkea ympyrää ja ympyrää. Siihen Allahin lähettiläs sanoi: "Sinun täytyy osoittaa ystävällisyyttä."
(Muslim, kirja 32, hadith 6275)

Abdullah raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Naista kidutettiin, koska hän vangitsi kissan, kunnes se kuoli, ja nainen joutui Helvettiin. Hän ei antanut kissan syödä, eikä juoda, kun se oli vangittuna, eikä hän myöskään päästänyt sitä vapaaksi, jotta se voisi syödä maan ötököitä."
(Sahih Muslim, kirja 32, hadith 6345)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Nainen joutui Helvetin tuleen, koska sitoi kissan, eikä se sitten voinut syödä, eikä hän päästänyt sitä vapaaksi, jotta se voisi ahmia maan ötököitä, kunnes kissa kuoli."
(Sahih Muslim, kirja 32, 6348)

'A'isha, Allahin apostolin (rauha hänelle) vaimo sanoi:
"Nainen tuli luokseni kahden tyttärensä kanssa. Hän pyysi minulta (hyväntekeväisyyttä), mutta ei löytänyt mitään, paitsi yhden taatelin, joten annoin hänelle sen. Hän hyväksyi sen ja jakoi sen kahden tyttärensä kanssa, eikä itse syönyt mitään. Sitten hän nousi ja lähti pois ja niin tekivät kaksi hänen tytärtäänkin. Jonkin ajan päästä Allahin apostoli (rauha hänelle) tuli käymään luonani ja kerroin hänelle naisen tarinan. Siihen Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi: "Se, joka kasvattaa kahta tytärtä ja kohtelee heitä lempeästi, häntä sojellaan Helvetin tulelta."
(Muslim, kirja 32, 6362)

Malik raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Hän, joka kasvattaa kahta tytärtä, kunnes he kasvavat aikuisksi, hän ja minä tulemme olemaan hyvin lähellä toisiamme Ylösnousemuksen päivänä" ja hän laittoi yhteen kaksi sormeaan (ilmaisten kuinka lähellä hän ja se henkilö ovat toisiaan."
(Muslim, kirja 32, 6364)

Abu Dharr raportoi:
Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) sanottiin: "Mikä on sinun mielipiteesi henkilöstä, joka on tehnyt hyviä tekoja ja ihmiset ylistävät häntä?"
Hän sanoi: "Se on iloinen uutinen uskovalle (jonka hän on saavuttanut tässä kuolevaisessa maailmassa)".
(Muslim, kirja 32, 6388)

Kirja 33 - Kohtalon kirja
Tämä hadith on kerrottu A'mashin auktoriteetilla samalla kertojaketjulla ja Waki'n auktoriteetilla välitetty hadith menee näin:
"Teidän kaikkien luominen on kuin se siemen, joka jää äidin kohtuun neljäksikymmeneksi yöksi" ja Shu'ban kertomassa hadithissa: "Neljäksikymmeneksi yöksi ja neljäksikymmeneksi päiväksi".
Ja Jaririn ja 'Isan kertomassa hadithissa: "Neljäkymmentä päivää".
(Muslim, kirja 33, 6391)

Kirja 36 - Sydämen sulattavat perinteet
Usama b. Zaid kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
Seisoin Paratiisin ovella ja näin, että ylivoimaisesti suurin osa niistä, jotka menivät sinne sisään, olivat köyhiä ja rikkaita ei päästetty sinne. Helvetin asukkaita käskettiin menemään Helvettiin ja seisoin Tulen ovella ja suurin osa heistä, jotka menivät sinne, oli naisia. (Muslim, kirja 36, Hadith 6596)

Kirja 37 - Katumuksen kirja
Abu Huraira kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Allah on tyytyväisempi palvelijaansa, kun tämä katuvaisena kääntyy Hänen puoleensa kuin te olisitte löydettyänne eksyneen kamelin."
(Muslim, kirja 37, Hadith 6611)

Abu Ayyub Ansari raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Jos ette tekisi syntiä, Allah pyyhkäisi teidät olemassaolosta ja korvaisi teidät toisilla ihmisillä, jotka tekisivät syntiä ja sitten pyytäisivät anteeksiantoa Allahilta ja Hän antaisi heille anteeksi."
(Muslim, kirja 37, Hadith 6621)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi:
"Allah loi sata osaa armoa ja levitti yhden luomakuntaansa ja piti nämä sata, yhtä lukuunottamatta, Itsellään (Ylösnousemuksen päivää varten)."
(Muslim, kirja 37, Hadith 6630)

Kirja 40 - Paratiisi, sen kuvaus, sen lahjat ja vihjaukset ja sen asukkaat
Abu Huraira raportoi Allahin apostolin (rauha hänelle) sanoneen: "Se, joka pääsee Paratiisiin, saa nauttia sellaisesta ikuisesta siunauksesta, ettei hän koskaan tule rahattomaksi, hänen vaatteensa eivät kulu, eikä hänen nuoruutensa häviä."
(Muslim, kirja 40, hadith 6802)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Saihan, Jaihan, Eufrat ja Niili ovat Paratiisin jokia."
(Muslim, kirja 40, hadith 6807)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Paratiisiin pääsee ihmisiä, joiden sydämet ovat kuin lintujen sydämet."
(Muslim, kirja 40, hadith 6808)

Samura b. Jundub raportoi Allahin apostolin (rauha hänelle) sanoneen: "Tulee olemaan niitä, joiden nilkat tuli saavuttaa, joitain, joiden polvet, joitain, joiden vyötärön tuli saavuttaa ja joitain joiden solisluut tuli saavuttaa."
(Muslim, kirja 40, hadith 6815)

Anas b. Malik raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen, että Helvetti tulee kyselemään:
"Onko vielä yhtään lisää?"
Kunnes Alalh, Kaikkivaltias ja Korkea, laittaa jalkansa sinne ja Helvetti sanoo: "Riittää, riittää, teidän Korkeutenne" ja jotkin sen osat vetäytyvät lähemmäs toisiaan.
(Muslim, kirja 40, hadith 6823)

Anas raportoi Allahin apostolin (rauha hänelle) sanoneen:
"Paratiisiiin jää jonkin verran tyhjää tilaa, kuten Allah haluaa sinne jäävän. Sitten Allah luo toisen luomuksen mielensä mukaan."
(Muslim, kirja 40, hadith 6826)

Abdullah raportoi Allahin apostolin (rauha hänelle) sanoneen:
"Allah päästää Paratiisin asukkaat Paratiisiin ja Helvetin asukkaat Helvettiin. Sitten kuuluttaja seisoo niiden välissä ja sanoo: "Oi, Paratiisin asukkaat, teille ei ole kuolemaa, oi Helvetin asukkaat, teille ei ole kuolemaa. Te elätte ikuisesti siellä."
(Muslim, kirja 40, hadith 6829)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Epäuskovan poskihampaat tai kulmahampaat tulevat olemaan kuin Ubud ja hänen ihonsa paksuus kuin kolmen yön matka."
(Muslim, kirja 40, hadith 6831)

Abu Huraira raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Epäuskovan kahden olkapään välimatka Helvetissä on kuin kolmen päivän matka nopealle ratsastajalle."
(Muslim, kirja 40, hadith 6832)

Haritha b. Wahb raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Enkö kertoisi teille Paratiisin asukkaista?"
He sanoivat: "Tee se, ehdottomasti."
Siihen Allahin apostoli (rauha hänelle) sanoi: "Jokainen nöyrä henkilö, jota pidetään nöyränä, jos hän vannoo Allahiin nimeen, hän täyttää toiveensa."
Hän sanoi sitten: "Enkö kertoisi teille Helvetin asukkaista?"
He sanoivat: "Kyllä."
"Jokainen ylimielinen, ylipainoinen ja ylpeä henkilö."
(Muslim, kirja 40, hadith 6833)

Haritha b. Wahb raportoi Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen:
"Enkö kertoisi teille Paratiisin asukkaista? Jokainen nöyrä henkilö, jota pidetään vaatimattomana, jos hän vannoo Allahiin nimeen, Allah totisesti päästää hänet sinne. Enkö kertoisi teille Helvetin asukkaista? He ovat kaikki ylpeitä, ilkeitä ja ylimielisiä."
(Muslim, kirja 40, hadith 6835)

Kirja 41 - Viimeisen tunnin kärsimysten ja enteiden kirja
Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Viimeinen tunti ei tule ennen kuin on paljon verenvuodatusta."
He sanoivat: "Mitä on harj?"
Siihen hän sanoi: "Verenvuodatusta. Verenvuodatusta."
(Muslim, kirja 41, Hadith 6903)

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Eufrat tulee pian peittämään vuoren kultaa, mutta sen, joka on siellä paikalla, ei pidä ottaa mitään siitä."
(Muslim, kirja 41, Hadith 6921)

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Viimeinen tunti ei tule ennen kuin tulta pääsee Hijazin maasta, mikä valaisee Busran kameleiden kaulat."
(Muslim, kirja 41, Hadith 6935)

Abu Huraira kertoi:
Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Kiiruhtakaa tekekmään hyviä tekoja, ennen kuin nämä kuusi asiaa tapahtuu: Dajjalin heimon ilmestyminen, savu, maan peto, auringon nouseminen lännestä, yleinen sekasorto (joka johtaa isoon verilöylyyn) ja massojen ja yksilöiden kuolemiin."
(Muslim, kirja 41, Hadith 7040)