Sunan an-Nasa'i
Kirja 1 - Puhdistuksen ja sen sunnan kirja
Kirja 2 – Veden kirja
Kirja 3 - Kuukautisten ja Istihadah kirja
Kirja 8 - Masjidien kirja
Kirja 10 - Rukouksen johtamisen kirja
Kirja 13 - Unohduksen kirja (rukouksessa)
Kirja 22 - Paastoamisen kirja
Kirja 25 - Jihadin kirja
Kirja 26 - Avioliiton kirja
Kirja 27 - Avioeron kirja
Kirja 28 - Hevosten, kilpailujen ja ampumisen kirja
Kirja 29 - Lahjoitusten kirja
Kirja 31 – Lahjojen kirja
Kirja 36 – Naisten ystävällisen kohtelun kirja
Kirja 43 – Ad-Dahayan (uhrausten) kirja
Kirja 44 – Rahallisten toimien kirja
Kirja 45 - Valojen, koston ja verirahan kirja
Kirja 46 - Varkaan käden katkaisemisen kirja
Kirja 49 – Tuomioiden etiketin kirja
Kirja 50 – Kirja turvan etsimisestä Allahista
Kirja 51 - Juomien kirja

Kirja 1 – Puhdistuksen ja sen sunnan kirja
'Aisha kertoi, että Allahin lähettiläs mielellään aloitti oikealta puolelta pestessään itseään, kammatessaan hiuksiaan ja pukiessaan jalkineensa.
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 1, Hadith 401, sahih)

Kirja 2 – Veden kirja
Anas kertoi, että beduiini virtsasi moskeijassa ja jotkut ihmiset menivät hänen peräänsä, mutta Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Älkää estäkö häntä."
Kun mies oli lopettanut, hän (Allahin lähettiläs) pyysi ämpäriä vettä ja kaatoi sitä sen päälle.
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 2, Hadith 330, sahih)

Abu Huraira sanoi: "Allahin lähettiläs (rh) sanoi: 'Jos koira nuolee astiaanne, heittäkää sen sisältö pois ja peskää astia seitsemän kertaa.'"
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 2, Hadith 336, sahih)

Ibn 'Umar sanoi: "Miehet ja naiset tekivät wudun yhdessä Allahin lähettilään (rh) aikoina."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 2, Hadith 343, sahih)

Kirja 3 - Kuukautisten ja Istihadah kirja
'Aisha kertoi, että Profeetta (rh) sanoi: "Kun kuukautisten aika tulee, lakatkaa rukoilemasta ja kun se loppuu, tehkää ghusl."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 3, Hadith 351, sahih)

Ibn Abbas kertoi, että Profeetta (rh) sanoi miehestä, joka oli ollut yhdynnässä vaimonsa kanssa, kun tällä oli kuukautiset: "Antakoon hän dinarin tai puoli dinaria hyväntekeväisyyteen."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 3, Hadith 370, sahih)

Kirja 8 - Masjidien kirja
Salim kertoi isänsä sanoneen: "Allahin lähettiläs (rh) saapui Taloon (Kaaba) Usamah bin Zaidin, Bilalin ja 'Uthman bin Talhahin kanssa ja he sulkivat oven perässään. Kun Allahin lähettiläs (rh) avasi sen, olin ensimmäinen, joka astui sisään. Tapasin Bilalin ja kysyin häneltä: 'Rukoiliko Allahin lähettiläs (rh) sisällä?' Hän vastasi: 'Kyllä, hän rukoili kahden Jemeniläisen pylvään välissä.'"
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 8, hadith 693, sahih)

Salim kertoi isänsä sanoneen: "Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Kun teistä jonkun vaimo pyytää lupaa päästä moskeijaan, älkää estäkö häntä."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 8, hadith 707, sahih)

Kirja 10 - Rukouksen johtamisen kirja
Anas sanoi: "Viimeisessä rukouksessa, jonka Allahin lähettiläs (rauha hänelle) rukoili ihmisten kanssa, hän rukoili kääriytyneenä yhteen vaatteeseen, Abu Bakrin takana."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 786, sahih)

Aisha kertoi, että Abu Bakr johti ihmisiä rukouksessa ja Allahin lähettiläs (rauha hänelle) oli rivissä.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 787, sahih)

Malik bin Al-Huwairith sanoi: "Kuulin Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanovan: 'Jos joku teistä vierailee joidenkin ihmisten luona, hänen ei pidä johtaa heitä rukouksessa.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 788, hasan)

Amr bin Salamah Al-Jarmi sanoi:
"Ratsastajat tapasivat kulkea ohitsemme ja opimme Koraania heiltä. Isäni tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja tämä sanoi: 'Rukousta johtakoon teistä se, joka tuntee Koraania parhaiten.'
Isäni tuli ja ilmoitti Allahin lähettilään (rauha hänelle) sanoneen: 'Rukousta johtakoon teistä se, joka tuntee Koraania parhaiten.'
He katsoivat ja huomasivat minun olevan se, joka tunsi Koraania parhaiten, joten tapasin johtaa heitä rukouksessa, kun olin 8-vuotias.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 790, saheeh)

Aisha (olkoon Allah tyytyväinen häneen) kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) käski Abu Bakrin johtaa ihmisiä rukouksessa. Hän sanoi: "Profeetta oli Abu Bakrin edessä ja hän rukoili istuen alas ja Abu Bakr johti ihmisiä rukouksessa ja ihmiset olivat Abu Bakrin takana."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 798, saheeh)

Jabir sanoi: "Allahin lähettiläs (rauha hänelle) johti meitä Zuhr-rukouksessa ja Abu Bakr oli hänen takanaan. Kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi Takbir, Abu Bakr sanoi Takbir niin, että ihmiset kuulivat."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 1, kirja 10, Hadith 799, saheeh)

Takbir = sanoa "Allahu akbar" eli "Allah on suuri"

Abu Huraira kertoi:
"Sokea mies tuli Allahin lähettilään (rh) luo ja sanoi: 'Minulla ei ole opasta, joka toisi minut rukoukseen.'
Ja hän pyysi saada erivapauden rukoilla kotonaan ja Allahin lähettiläs (rh) antoi luvan. Sitten, kun hän kääntyi pois, Allahin lähettiläs (rh) kysyi häneltä: 'Pystytkö kuulemaan rukouskutsun?'
Sokea sanoi: 'Kyllä.'
Allahin lähettiläs (rh) sanoi: 'Sitten vastaa siihen.'"
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 10, Hadith 851)

Kirja 13 - Unohduksen kirja (rukouksessa)
Simak bin Harb sanoi: "Sanoin Jabir bin Samurahille: 'Tapasitko istua Allahin lähettilään (rauha hänelle) kanssa?'
Hän sanoi: 'Kyllä. Kun Allahin lähettiläs (rauha hänelle) oli rukoillut fajrin, hän tapasi istua paikalla, jossa oli rukoillut, kunnes aurinko nousi ja hänen seuralaisensa puhuivat ja muistelivat asioita Jahilliyahin ajoilta ja lausuivat runoutta ja he nauroivat ja hän hymyili.'"
(Sunan an-Nasa'i, vol 2, kirja 13, hadith 1359, sahih)

'Abdullah bin Abbas kertoi: "Oli auringonpimennys ja Allahin lähettiläs (rh) rukoili ja ihmiset rukoilivat hänen kanssaan. Hän seisoi pitkään lausumassa jotain sellaista kuin Suura Al-Baqarah, sitten hän nosti päänsä ja seisoi pitkään, sitten hän nosti päänsä ja seisoi pitkään, tällä kertaa lyhyemmin kuin ensimmäisellä kerralla. Sitten hän kumartui pitkäksi aikaa, lyhyemmäksi kuin ensimmäisellä kerralla, sitten hän painoi päänsä maahan. Sitten hän nousi ylös ja seisoi pitkään, mikä oli lyhyemmin kuin ensimmäisellä kerralla, sitten hän nosti päänsä ja seisoi pitkään, lyhyemmin kuin ensimmäisellä kerralla. Sitten hän kumartui pitkäksi aikaa, lyhyemmäksi kuin ensimmäisellä kerralla, sitten hän painauti maahan, sitten hän päätti rukouksensa ja aurinko oli selkeä. Hän sanoi: 'Aurinko ja kuu ovat kaksi Allahin merkkiä ja ne eivät pimenny kenenkään kuoleman tai syntymän vuoksi. Jos näette ne, muistakaa Allah, Valtava ja Ylhäinen.'
He sanoivat: 'Oi, Allahin lähettiläs (rh), näimme sinun venyttävän kättäsi, kun seisoit, sitten näimme sinun liikkuvan takaperin.'
Hän sanoi: 'Näin Paratiisin - tai se näytettiin minulle - ja tavoittelin sen hedelmäterttua. Jos olisin ottanut sen, olisitte syöneet sitä niin kauan, kuin tämä maailma kestää. Ja minä näin Helvetin tulen, enkä ole nähnyt mitään sen tapaista ja näin, että suurin osa sen asukkaista oli naisia.'
He sanoivat: 'Miksi, oi Allahin lähettiläs (rh)?'
Hän sanoi: "Heidän kiittämättömyytensä tähden.'
Sanottiin: 'Ovatko he kiittämättömiä Allahille?'
Hän sanoi: 'He ovat kiittämättömiä aviomiehilleen ja he ovat kiittämättömiä ystävällisestä kohtelusta. Jos olet ystävällinen hänelle eliniän, sitten hän näkee sinussa yhden huonon asian, hän sanoo: en ole koskaan nähnyt mitään hyvää sinussa.'
(Sunan an-Nasa'i, vol 2, kirja 16, Hadith 1494, sahih)

Kirja 22 - Paastoamisen kirja
Muhajid sanoi:
Abdullah bin 'Amr sanoi minulle: Isäni naitti minut naiselle ylhäisestä perheestä ja hän tapasi tulla vaimoni luo kyselemään hänen aviomiehestään.
Hän sanoi: "Mikä mahtava mies hän onkaan! Hän ei koskaan tule vuoteeseeni. Ja hän ei ole koskaan lähestynyt minua sen jälkeen, kun nai minut."
Isäni mainitsi siitä Profeetalle ja hän sanoi: "Tuo hänet minulle."
Joten hän toi minut Profeetalle ja Profeetta sanoi: "Kuinka paastoat?"
Sanoin: "Joka päivä."
Hän sanoi: "Paastoa kolme päivä joka kuukausi."
Sanoin: "Pystyn parempaan."
Hän sanoi: "Paastoa kaksi päivää ja riko paastosi yhtenä päivänä."
Sanoin: "Pystyn parempaan."
Hän sanoi: "Paastoa paras paastoista, Dawudin (rauha hänelle) paasto: paastoa yksi päivä ja riko paasto toisena päivänä."
'Ata sanoi: "Joku, joka kuuli hänet, kertoi minulle, että 'Umar sanoi, että Profeetta sanoi: "Se, joka paastoa elämänsä jokaisena päivänä, hän ei ole paastonnut."
(Sunan an-Nasa'i, vol 3, kirja 22, Hadith 2391, sahih)

Kirja 25 - Jihadin kirja
Abu Huraira kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Minut on käsketty taistelemaan ihmisiä vastaan, kunnes he sanovat La ilaha illallah (ei ole muuta palvomisen arvoista kuin Allah). Se, joka sanoo niin, hänen henkensä ja omaisuutensa ovat turvassa minulta, kunnes muu on oikeutettua, ja hänen tilintekonsa on Allahilla."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 25, hadith 3097, sahih)

Abu Huraira kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Se, joka kuolee taistelematta tai ilman, että on ajatellut taistelua, kuolee yhdessä tekopyhyyden haarassa."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 25, hadith 3099, sahih)

Abu Huraira kertoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Allah nauroi kahdelle miehelle, joista toinen tappoi toisen, mutta he molemmat pääsivät Paratiisiin. Ensimmäinen taisteli Allahin vuoksi ja hänet tapettiin, sitten Allah hyväksyi tämän tappajan katumuksen ja hän taisteli ja kuoli marttyyrina."
(Sunan an-Nasa'i, vol 1, kirja 25, hadith 3168, sahih)

Kirja 26 - Avioliiton kirja
Anas kertoi, että ihmiset sanoivat: "Oi, Allahin lähettiläs, mikset nai naista ansareista?"
Hän sanoi: "He ovat hyvin mustasukkaisia."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 26, Hadith 3235, sahih)

Anas kertoi, että nainen tarjosi itseään avioliittoon Profeetalle.
Anasin tytär nauroi ja sanoi: "Miten vähäinen oli hänen kainoutensa."
Anas sanoi: "Hän oli parempi kuin sinä; hän tarjosi itseään avioliittoon Profeetalle."
(Sunan an-Nasa'i, vol 4, kirja 26, hadith 3252, tämä on sahih)

Umm Salamah kertoi, että kun hänen 'iddahinsa päättyi, Abu Bakr lähetti hänelle sanan, että kosi tätä, mutta Umm Salamah ei nainut häntä. Sitten Allahin lähettiläs lähetti 'Umar bin Al-Khattabin kosinnan kanssa. Hän sanoi:
"Kerro Allahin lähettiläälle, että olen mustasukkainen nainen ja minulla on poikia, eikä kukaan edunvalvojistani ole paikalla."
Hän meni Allahin lähettiläälle ja kertoi hänelle sen. Hän sanoi:
"Mene takaisin hänelle ja sano: siihen, että sanot olevasi mustasukkainen nainen, rukoilen Allahia ottamaan pois mustasukkaisuutesi. Siihen, että sanot, että sinulla on poikia, pojistasi pidetään huolta. Ja siihen, että sanot, että kukaan edunvalvojistasi ei ole paikalla, kukaan heistä, paikalla tahi ei, ei vastusta tätä avioliittoa."
Nainen sanoi pojalleen: "Oi, 'Umar, nouse ja esitä avioliitto Allahin lähettiläälle", joten poika teki niin.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 26, Hadith 3256, hasan)

'Aisha kertoi, että tyttö tuli hänen luokseen ja sanoi: "Minun isäni nai minut veljen pojalleen, jotta voisi kasvattaa omaa statustaan ja minä en halunnut". 'Aisha sanoi: "Istu tähän kunnes Profeetta tulee."
"Sitten Allahin lähettiläs tuli ja kerroin hänelle mitä tyttö oli sanonnut. Hän lähetti viestin tämän isälle, kutsuen häntä ja isä jätti asian tytön päätettäväksi." Tyttö sanoi: "Oi, Allahin lähettiläs, hyväksyn, mitä isäni teki, mutta halusin tietää, onko naisilla sananvaltaa tässä asiassa."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 26, Hadith 3271, sahih)

Kirja 27 - Avioeron kirja
Kerrottiin 'Abdullah sanoi:
"Sunna aviero on erota vaimosta, kun hän on puhdas (ei menstruoi) olematta yhdynnässä hänen kanssaan."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 27, Hadith 3424, Hasan)

Ibn 'Umarilta kerrottiin, että hän erosi vaimostaan, kun tämä menstruoi, mutta Allahin lähettiläs käski häntä ottamaan vaimonsa takaisin ja eroamaan tästä, kun tämä olisi puhdas (ei menstruoisi).
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 27, Hadith 3427, Sahih)

Kirja 28 - Hevosten, kilpailujen ja ampumisen kirja
Salim kertoi isältään, että Profeetta sanoi:
"Enteitä on vain kolmessa asiassa: naisessa, hevosessa tai talossa."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 28, Hadith 3598, sahih)

'Urwah sanoi, että hän kuuli Allahin lähettilään sanovan:
"Hyvyys on sidottuna hevosten otsaharjaan Ylösnousemuksen päivään saakka: palkinto ja sotasaalis."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 28, Hadith 3606, sahih)

Kirja 29 - Lahjoitusten kirja
Abu Ishaq kertoi:
"Kuulin 'Amr bin Al-Harithin sanovan: 'Allahin lähettiläs ei jättänyt mitään jälkeensä, paitsi valkoisen muulinsa, aseensa ja vähän maata, jonka hän jätti hyväntekeväisyyteen.'"
(Sunan an-Nasa’i, vol 4, kirja 29, hadith 3625, sahih)

Kirja 31 – Lahjojen kirja
An-Nu'man sanoi pitäessään Khutbahia:
"Isäni vei minut Allahin lähettilään luo pyytääkseen tätä todistamaan lahjaa, jonka hän oli antanut minulle.
Allahin lähettiläs sanoi: 'Onko sinulla muita lapsia hänen lisäkseen?'
Isäni sanoi: 'Kyllä.'
Hän sanoi: 'Kohtele heitä tasa-arvoisesti.'"
(Sunan an-Nasa’i, vol 4, kirja 31, hadith 3716)

Kirja 36 – Naisten ystävällisen kohtelun kirja
Anas kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: "Naiset ja parfyymi on tehty minulle rakkaaksi, mutta minun hyvinvointini tarjoaa rukous."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3392)

Umm Salama kertoi, että hän toi ruokaa astioissaan Allahin lähettiläälle (rauha hänelle) ja tämän seuralaisille, sitten Aisha tuli, vaatteeseen kääriytyneenä, survimen kanssa ja rikkoi astian. Profeetta kokosi astian rikkoontuneet palaset ja sanoi kahdesti: "Syökää: äitinne kävi mustasukkaiseksi". Sitten Profeetta otti Aishan astian ja lähetti sen Umm Salamalle ja antoi Umm Salaman astian Aishalle.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3408, sahih)

'Aishah sanoi:
Allahin lähettiläs jakoi aikansa tasavertaisesti vaimojensa välillä ja sanoi sitten: 'Oi, Allah, näin minä olen tehnyt, mitä tulee siihen, mihin voin vaikuttaa, joten älä syytä minua siitä, mihin Sinä voit vaikuttaa ja minä en."
(Hammad bin Zaid kertoi tämän Mursal muodossa.)
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3395, sahih)

Abu Musa kertoi, että Profeetta sanoi:
Aishan paremmuus muihin naisiin nähden on kuin tharidin (lihaa ja leipää) paremmuus muihin ruokiin nähden."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3399, sahih)

'Aishah kertoi, että Profeetta sanoi:
Aishan paremmuus muihin naisiin nähden on kuin tharidin (lihaa ja leipää) paremmuus muihin ruokiin nähden."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3400, hasan)

'Aisha kertoi:
"Allahin lähettiläs sanoi: 'Oi, Umm Salamah, älä vaivaa minua 'Aishalla, sillä kautta Allahin, Ilmestys ei ole koskaan tullut minulle teistä kenenkään peiton alla erillään hänestä.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3401, sahih)

'Aisha kertoi:
"Allah lähetti Ilmestyksen Profeetalle, kun olin hänen kanssaan, joten nousin ylös ja suljin oven hänen ja minun välillä. Kun se lähti hänestä, hän sanoi minulle: 'Oi, Aisha, Jibril lähettää Salam-tervehdyksensä sinulle.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3404, Da'if)

'Aisha kertoi, että Profeetta sanoi hänelle:
"Jibril lähettää Salam-tervehdyksensä sinulle." 'Aisha sanoi: "Ja Allahin armo ja siunaukset olkoon hänen kanssaan; sinä näet sellaista, mitä me emme."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3405, Sahih)

'Aisha kertoi:
"Allahin lähettiläs sanoi: 'Oi, Aisha, tämä on Jibril ja hän lähettää Salam-tervehdyksensä sinulle." Sama.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3406, Sahih)

'Aisha kertoi:
"En koskaan nähnyt ketään naista, joka laittoi ruokaa kuten Safiyyah. Hän lähetti astian Profeetalle, jossa oli ruokaa, enkä voinut olla hajottamatta sitä. Kysyin Profeetalta, miten sen voi hyvittää ja hän sanoi: 'Samanlaisella astialla kuin se astia ja samalla ruoalla kuin se ruoka.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 4, kirja 36, Hadith 3409, Hasan)

Kirja 37 - Taistelun kirja [Verenvuodattamisen kielto]
Anas bin Malik kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Minun on käsketty taistella idolinpalvojia vastaan, kunnes he tunnustavat La ilaha illallah (ei ole muuta palvomisen arvoista kuin Allah) ja että Muhammad on Hänen orjansa ja Lähettiläänsä. Jos he tunnustavat La ilaha illallah ja että Muhammad on Hänen orjansa ja Lähettiläänsä, ja he rukoilevat, kuten me rukoilemme ja ovat kasvot kohti Qiblaamme ja syövät teurastettuja eläimiämme, heidän verensä ja omaisuutensa tulevat meille kielletyiksi, paitsi se, mikä on oikeutettua."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 37, Hadith 3971, sahih)

'Abdullah bin 'Amr bin Al-'As kertoi: "Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Kautta Hänen, jonka Kädessä sieluni on, uskovaisen tappaminen on Allahin edessä vakavampaa kuin koko maailman tuhoaminen.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 37, Hadith 3991, hasan)

'Abdullah bin 'Amr kertoi: "Koko maailman tuhoaminen on Allahin edessä vähäisempää kuin muslimin tappaminen."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 37, Hadith 3992, hasan)

Ibn 'Abbas sanoi: "Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Se, joka muuttaa uskontonsa, surmatkaa hänet.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 37, Hadith 4064, sahih)

Al-Hasan sanoi: "Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Se, joka muuttaa uskontonsa, surmatkaa hänet.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 37, Hadith 4068, sahih)

Kirja 43 – Ad-Dahayan (uhrausten) kirja
Sdhaddad bin Aws kertoi:
"Allahin lähettiläs sanoi: 'Allah on määrännyt taitavuuden kaikissa asioissa, joten kun tapatte, tappakaa hyvin, ja kun teurastatte, teurastakaa hyvin. Teroittakaa teränne ja säästäkää eläin kärsimyksiltä."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 43, Hadith 4417, tämä on sahih)

”Kuulin Sharidin sanovan: ’Kuulin Allahin lähettilään sanovan: ’Se, joka tappaa pienen linnun ilman syytä, se anoo Allahia Ylösnousemuksen päivänä sanoen: ’Oi, Herra, se-ja-se tappoi minut ilman syytä. Ja hän ei tappanut minua mistään hyödyllisestä tarkoituksesta.’”
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 43, Hadith 4451, hasan)

Kirja 44 – Rahallisten toimien kirja
'Aishah kertoi, että Profeetta sanoi:
"Lapsenne ovat osa parhaista ansioistanne, joten syökää, mitä lapsenne tienaavat."
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, hadith 4455, sahih)

Abu Huraira kertoi, että Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Tulee olemaan aika, jolloin ihminen ei välitä, mistä hänen omaisuutensa tulee, onko sen lähde Halal vai Haram."
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, hadith 4459, sahih)

Anas bin Malik kertoi, että Allahin lähettiläs (rh) myi juoma-astian ja huovan (hevoselle tai kamelille) eniten tarjoavalle.
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, Hadith 4512, sahih)

Salim kertoi isältään, että Allahin lähettiläs kielsi myymästä hedelmiä ennen kuin niiden kunto tiedettiin.
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, Hadith 4524, sahih)

Jabir kertoi, että Allahin lähettiläs kielsi myymästä hedelmää taatelipuista ennen kuin ne ovat valmiita syötäviksi.
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, Hadith 4529, sahih)

Jabir kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: "Jos myyt hedelmiä veljellesi ja sitten sato epäonnistuu, sinun ei ole sallittua ottaa häneltä yhtään. Miksi ottaisit laittomasti veljesi omaisuudesta?"
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 44, Hadith 4531, sahih)

Kirja 45 - Valojen, koston ja verirahan kirja
Samurah kertoi, että Profeetta sanoi:
"Jokainen, joka tappaa orjansa, me tapamme hänet ja jokainen, joka silpoo orjaansa, me silvomme häntä."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 45, Hadith 4741, tämä on hasan)

Abdullah bin 'Amr kertoi:
Allahin lähettiläs sanoi: Se, joka surmaa ihmisen Ahl Adh-Dhimmahin joukosta, ei tule haistamaan Paratiisiin tuoksua ja sen tuoksun havaitsee 40 vuoden etäisyydeltä."
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 45, hadith 4754, sahih)

Abu Huraira kertoi, että Allahin lähettiläs (rh) sanoi: "Jos henkilön sukulainen tapetaan, hän voi valita kahden asian välillä: hän voi joko maksaa samalla mitalla takaisin tai ottaa lunnaat."
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 45, hadith 4789, sahih)

Kirja 46 - Varkaan käden katkaisemisen kirja
Abu Huraira kertoi:
"Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Allah kiroaa varkaan, joka varastaa munan ja hänen kätensä katkaistaan ja sen, joka varastaa köyden ja hänen kätensä katkaistaan.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 46, Hadith 4877, Sahih)

Ibn 'Abbas sanoi:
"Safwina nukkui moskeijassa Rida' (vaate) allaan ja se varastettiin. Hän nousi ylös ja varastanut mies oli jo lähtenyt, mutta hän sai tämän kiinni ja vei Profeetalle, joka määräsi varkaan käden katkaistavaksi. Safwan sanoi: 'Oi, Allahin lähettiläs, minun Ridani ei ole käden katkaisun arvoinen.'
Hän sanoi: 'Mikset sanonut sitä ennen kuin toit hänet minulle.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 46, Hadith 4886, Sahih)

Ibn 'Umar kertoi, että nainen tapasi lainata ihmisiltä koruja ja sitten pitää ne itsellään. Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Sallikaa tämän naisen katua Allahille ja Hänen lähettiläälleen ja antaa takaisin ihmisille, mitä on ottanut." Sitten hän sanoi: "Nouse, oi Bilal, ota hänen kätensä ja katkaise se."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 46, Hadith 4893, Sahih)

Nafi kertoi, että nainen tapasi lainata koruja Allahin lähettilään aikana. Hän lainasi koruja, keräsi niitä ja piti ne. Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Antakaa tämän naisen katua ja antaa takaisin, mitä hänellä on", useita kertoja, mutta nainen ei tehnyt sitä, joten hän käski katkaista tämän käden.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 5, kirja 46, Hadith 4894, Sahih)

Kirja 49 – Tuomioiden etiketin kirja
'Abdullah bin 'Amr bin Al-'As kertoi, että Profeetta sanoi:
"Ne, jotka ovat oikeudenmukaisia ja reiluja, tulevat olemaan Allahin, Kaikkein Korkeimman kanssa, valon valtaistuimilla, Kaikkein Armollisimman oikealla kädellä, ne, jotka ovat oikeudenmukaisia määräyksissään ja sopimuksissaan perheidensä kanssa ja niiden kanssa, joista he ovat vastuussa."
Muhammad (yksi kertojista) sanoi hadithissaan: "Ja Hänen molemmat kätensä ovat oikeita käsiä."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5381, Sahih)

Abu Huraira kertoi:
"Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Jos tuomari antaa tuomion ja pyrkii tekemään oikean päätöksen ja tekee sen oikein, hän saa kaksi palkintoa; jos hän pyrkii tekemään oikean päätöksen, mutta tekee väärän, hän saa silti yhden palkinnon.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5383, Sahih)

Abu Musa sanoi:
"Jotkut ihmiset Ash'arisista tulivat luokseni ja sanoivat: 'Tule kanssamme Allahin lähettiläälle (rauha hänelle), sillä meillä on kysyttävää häneltä.'
Joten menin heidän mukaansa ja he sanoivat: 'Oi, Allahin lähettiläs (rauha hänelle), työllistä meidät tekemään työtä, jota sinä teet.'"
Abu Musa sanoi: "Pyysin anteeksi, mitä he sanoivat ja kerroin hänelle, etten ollut tiennyt, mitä he aikoisivat pyytää.
Hän uskoi minua ja soi anteeksi minulle ja sanoi: 'Emme pistä työhömme ketä tahansa, joka pyytää sitä.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5384, Sahih)

Abu Huraira kertoi, että Profeetta sanoi:
"Tulette olemaan mieltyneitä kuvernööriyteen, mutta se tulee olemaan katumuksen aihe ja menetys Ylösnousemuksen päivänä. Miten hyvä asema se onkaan, kun he ovat elossa, mutta miten kurja onkaan heidän tilansa, kun he kuolevat."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5387, Sahih)

Ibn 'Abbas kertoi, että mies tuli Profeetan (rauha hänelle) luo ja sanoi: "Isäni on vanha mies, voinko tehdä Hajj'n hänen puolesta?"
Hän sanoi: "Kyllä. Jos hän olisi velkaa ja maksaisit sen, se riittäisi hänelle, vai mitä?"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5398, Sahih)

Abu Umamah bin Sahl bin Hunaif kertoi:
"Nainen, joka oli tehnyt zinaa, tuotiin Profeetan (rh) luo.
Hän sanoi: 'Kenen kanssa?'
Nainen sanoi: 'Halvaantuneen miehen, joka asuu Sa'din puutarhassa.'
Mies tuotiin Profeetan (rh) eteen ja hän tunnusti. Allahin lähettiläs (rh) pyysi nipun palmunlehtiä ja löi sillä miestä. Hän sääli miestä tämän vamman takia ja oli hellävarainen."
(Sunan an-Nasa'i, vol 6, kirja 49, hadith 5414, sahih eli autenttinen)

Kerrottiin, että 'Aishah sanoi:
"Hind tuli Allahin lähettilään (rauha hänelle) luo ja sanoi: 'Oi, Allahin lähettiläs, Abu Sufyan on kitsas mies, joka ei käytä tarpeeksi lapseeni ja minuun. Voinko ottaa hänen omaisuudestaan hänen tietämättään?'
Hän sanoi: 'Ota sen verran, mitä sinä ja lapsesi tarvitsette järkiperustein.'"
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 49, Hadith 5422)

Abu Huraira sanoi:
"Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: 'Isa bin Mariam (rauha hänelle) näki miehen varastavan ja sanoi tälle: 'Varastatko sinä?'
Tämä sanoi: 'En, kautta Allahin, jonka lisäksi ei ole ketään muuta jumalaa!'
Isa (rh) sanoi: 'Uskon Allahiin ja epäuskon silmiäni.'"
(Sunan an-Nasa'i, vol 6, kirja 49, hadith 5429, sahih eli autenttinen)

Kirja 50 - Kirja turvan etsimisestä Allahista
Aisha kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) tapasi etsiä turvaa Allahista haudan kidutusta ja Dajjalin koettelemusta vastaan ja hän sanoi: "Teitä koetellaan haudoissanne."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 50, Hadith 5506, sahih)

Kirja 51 - Juomien kirja
Anas bin Malik sanoi:
Kun olin huolehtimassa ryhmästä ihmisiä, mukaanlukien isänpuoleiset setäni ja minä olin nuorin paikallaolijoista, mies tuli ja sanoi: 'Khamr on kielletty.'
Olin huolehtimassa heistä ja kaatamassa Fadikhia (taateliviiniä) heille. He sanoivat: 'Kaada se pois.'
Joten kaadoin sen pois.
Minä (kertoja) sanoin Anasille: "Mitä se on?"
Hän sanoi: "Raakoja ja kuivattuja taateleita."
Abu Bakr bin Anas sanoi: "Se oli heidän viininsä niinä päivinä."
Ja Anas ei kieltänyt sitä.
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 51, Hadith 5543, sahih)

'Abdullah bin Buraidah kertoi isänsä sanoneen, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Kielsin teiltä haudoilla vierailun, mutta nyt vierailkaa niillä. Ja kielsin teitä uhrilihan pitämisen kolmeksi päiväksi, mutta nyt pitäkää mitä haluatte. Ja kielsin Nabidhin (juoma, valmistettu yleensä rusinoista, rypäleistä tai taateleista), jos se ei ollut valmistettu vesileiliin, mutta nyt juokaa kaikenlaisista astioista, mutta älkää juoko mitään päihteitä."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 51, Hadith 5655, sahih)

'Abdullah bin 'Amr kertoi, että Profeetta (rauha hänelle) sanoi: "Kukaan, joka muistuttaa muita tekemistään palveluksista, kukaan, joka on tottelematon vanhemmilleen, eikä juoppo, pääse Paratiisiin."
(Sunan an-Nasa'i, Vol 6, kirja 51, Hadith 5675, hasan)